Peeling

Mi az a hámlasztás (peeling)?

A hámlasztás (peeling) a bőr legfelső rétegében (epidermis) történő bőrmegújító folyamat, mely kémiai kötések oldása révén leválasztja az elhalt hámréteget a bőrről, megújítva ezzel azt. A hámlasztásnak kétféle formája ismert: a mechanikai és a kémiai. A kémiai hámlasztás egy olyan eljárás, amely felgyorsított, kontrollált bőrmegújulást eredményez. A különböző erősségű és hatóanyagú savakkal célzottan kezelhetjük az eltérő bőrproblémákat, így ez a kezelés kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott, aki szebb, egészségesebb bőrt szeretne. Mindenképpen szalonban, szakember által végzett kezeléseket ajánlok, ugyanis az otthoni eljárásokkal többet árthatunk, mint használunk. Kiemelném,  hogy a látványos eredményhez minden esetben több alkalomra van szükség, mert a bőrt – enyhébb kezelésekkel – fel kell készíteni a mélyebb hámlasztásokra.

A hámlás alapja, avagy amit tudnod kell a hámlasztás előtt

A mindennapok során bőrünk természetes funkciói következtében a felső hámréteg elszarusodik és felgyülemlik bőrünk felszínén. Ennek leglátványosabb területe pl. a talpunk, sarkunk. Nem ugyanolyan mértékben, de ez a folyamat végbemegy az egész testünket borító bőrfelszínen. A bőrfelszínre tapadt szarulemezkék ugyanis megakadályozzák a bőr természetes légzését és hatóanyag felvételét. Normál esetben egy bőrsejt kb. 28 nap alatt éri el a bőrfelszínt, azaz ennyi időt vesz igénybe a sejtmegújulási ciklus. Ez azonban a kor előrehaladtával és bizonyos külső és belső tényezők ráhatása következtében (légszennyezettség, hormonális változások, nem megfelelő bőrápolási termékek használata) lelassul, akár a duplája is lehet.

Ezzel egyidőben egy progresszív ceramidvesztés is történik, ami azt jelenti, hogy a bőr sejtjeit összekötő anyag (mint a téglákat összekötő cement) meggyengül. Ennek eredménye az érdes, elszarusodott, fakó bőr, mely melanint is visszatart, tehát a felgyülemlett festékanyag miatt egy nem homogén, foltos bőrképet  kapunk. A bőrmegújulási ciklusban jelentkező zavarok pedig további bőrproblémákhoz, a bőr öregedéséhez vezet.

Ezen működés elősegítésére jöttek létre a hámlasztások.

Hámlasztás típusai

A hámlasztásnak kétféle formája ismert – a mechanikai és a kémiai. A mechanikai hámlasztás mikrodermabráziót vagy valamilyen abrazív textúrájú anyagot (szemcsés bőrradírok, luffa szivacs, körkefe) alkalmaz az elszarusodott hámsejtek  eltávolítására. 

A kémiai hámlasztás hidroxisavakat, pl. glikolsavat, tejsavat, almasavat használ, melyek a sejteket összetartó kötéseket oldják, a gyümölcssavak, pl. a papin és a bromelain szintén kémiai hámlasztóként a proteint (keratint) oldják, ezáltal puhítják a bőrt és megszabadítják az elhalt hámsejtektől, stimulálva ezzel a bőrszövetet, ezáltal serkentik a kollagéntermelést, regenerálják, megújítják a bőrt.

A profi kémiai hámlasztásoknál, mint ahogyan ezt az IMAGE is alkalmazza, hatóanyag-szinergiák okozzák a látványos javulást. Ez azt jelenti, hogy nem kizárólag egyetlen sav kerül a bőrre, hanem többféle sav megfelelő elegye, további hozzáadott értékes antioxidáns, hidratáló, halványító hatóanyagokkal kiegészítve.

Ezért is választottam a kémiai hámlasztásokat (kúrákat), hiszen egy hosszútávú, látványos bőrjavulást eredményez, ami nem csak a kezelést követő 2 hétben tart, hanem tartós, maradandó megújulást ad, melyet akár évről évre tovább tudunk szépíteni egy jól megválasztott kúrával.

Több 100 Vendéggel való tapasztalatom és az IMAGE rendszeres továbbképzései révén biztosan állíthatom, hogy nincs olyan bőr, amit ne lehetne még szebbé varázsolni a bőrnek megfelelő hatóanyagok bevitelével.

Az IMAGE peelingjeivel maximálisan személyre tudom szabni a kezeléseket, legyen szó akár több problémával küzdő bőrről is.

 

Kinek ajánlom?

Abban az esetben ajánlom Neked a peeling kúrát, amennyiben az alábbi bőrproblémákkal küzdesz: 

 • szeborreás bőr (zsíros, T-vonalban zsíros, érdes bőrfelszín)
 • tág pórusok
 • fakó bőr
 • hiperpigmentált, foltos bőr
 • ráncos bőr
 • élettelen, üdeségét vesztett bőr 
 • egyszerűen csak nem vagy elégedett az aktuális bőrképeddel

Gyakorlatilag minden bőrtípusnak javallott az őszi-téli időszakban, amikor kevesebbet süt a nap, de ha a felső hámrétegben gondok vannak, például pattanások vagy elszíneződések, akkor különösen javallott. Erre megoldást nyújt a kémiai hámlasztás, mely széleskörűen hozzájárul a bőrállapot javításához.

 

Előnyei

Nálam, az Image Skincare peelingjeivel maximálisan biztonságos és hatékony kezelésben részesülsz, hiszen ahogyan egy-egy kezelés is, úgy az egész kúra és az otthoni arcápolási rutinod is teljes mértékben személyre szabható. A kúra folyamán folyamatos kapcsolatban leszünk egymással, így bármikor tudsz kérdezni tőlem, én pedig folyamatosan tisztában leszek a bőröd állapotáról.

5 év alatt többszáz Vendég megfordult nálam és 100%-ig elégedettek voltak a végeredménnyel.

 • Nem kell attól félned, hogy nem fogsz tudni utcára menni a kezelések után
 • Mások is észreveszik a változást 
 • Hatékonysága szemmel látható, érezhető
 • Higiénikus kezelésmenet
 • 10 évet fiatalodhatsz
 • Szebb smink
 • Utána végzett kezelések látványosabbak, hatékonyabbak
 • Hatására beindul a kollagén termelés, fokozódik a vérkeringés, az oxigén ellátottság, ami fiatalítja a bőrt, fokozza a ragyogást, kisimítja a ráncokat, méregtelenít, véd és energetizál.

A rendszeres hámlasztás felgyorsítja a bőr természetes megújulási folyamatát, segíti az akne szabályozását, megszünteti az egyenetlen bőrtónust, elszíneződést, finomítja a ráncokat, a bőrt puhává és ragyogóvá teszi.

 

Milyen eredmények várhatóak?

– frissebb, üdébb, rugalmasabb bőr, a kollagéntermelés beindulása és az elhalt hámsejtek eltávolítása miatt

– egységes bőrtónus, hidratáló, feltöltő hatóanyagok révén 

– halványabb/eltűnő foltok, a felső réteg hámlasztása, illetve a világosító hatóanyagok miatt  

– tisztább bőr, ráncmélység csökkenése, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatóanyagok  és kollagén stimuláció miatt

– hidratált, üde bőr a jobb hatóanyaghasznosulás és a hidratáló hatóanyagok célzott bejuttatása révén

-bármilyen további kezelésnek jó alapjául szolgál, hiszen nagy mértékben megnövekszik a bőr hatóanyag felszívó képessége, a felszívódást nehezítő, felhalmozódott hámréteg leoldódása miatt

Ajánlom figyelmedbe az előtte-utána képeket, melyek magukért beszélnek!

Miből áll a kúra?

Egy teljes peeling kúra 6 alkalomból áll, minimum 2, maximum 4 hét kihagyásával az alkalmak között.

A kezelések minimum fél, maximum egy órát vesznek igénybe, attól függően, melyik hatóanyaggal dolgozunk.

A hat alkalom során az alkalmazott hatóanyagok változnak a bőr igényeinek megfelelően, tehát nem minden alkalommal ugyanaz az anyag kerül a bőrödre.

Minden peeling kezelés maximálisan személyre szabott, ezért egyénenként és alkalmanként is eltérő.

A kezeléskor enyhe csípő érzést, melegséget érezhetsz a bőrödön, ez teljesen normális.

A kezelést követően az összeállított POST TREATMENT KITet használd, hogy a bőröd megkapja a szükséges táplálást, hidratálást, nyugtatást a peeling után.

A legeredményesebb kezelés akkor érhető el, ha otthon is ápolod a bőröd a kezelés alatt megbeszéltek szerint, hiszen Te az év 365 napjából 365-ben ott vagy vele, naponta kétszer letisztítod, ápolod, nagyon sokat tudsz tenni azért, hogy a szalonban elért eredményt még tovább fokozzuk, fenntartsuk.

Menete

Alaposan megtisztítom a bőrt, majd egy szalicilsavas zsírtalanító oldattal áttörlöm, hogy mindenhol egyenletesen tudja kifejteni a hatását a peeling.

Ezt követően felviszem a peeling oldatot. Ha rétegezni szeretném, tehát több oldatot, hatóanyagot is fel szeretnék vinni, akkor az első maszk után egy perccel újra felviszem a következőt. A hatóidő letelte után (ez minden alkalommal és anyagnál más) lemosom a peeling oldatot.

Majd a bőröd igénye szerinti szérumot bemasszírozom a bőrbe és egy 50-es fényvédővel ellátott befejező krémmel lezárom a kezelést.

Ezután az otthoni ápolással tudod folytatni a bőrállapotod további tökéletesítését, ezzel kapcsolatban mindent részletesen átbeszélünk a kezelés folyamán.

AHA, illetve BHA savakkal dolgozom. Az AHA-k vízben oldódó savak, melyek a hámréteget kíméletesen hámlasztva a természetes bőrmegújulási folyamatot támogatja, miközben egyéb módon is támogatják a bőrt. Az Image I PEEL sorozatban a következő AHA savakat használom: tejsav (a hámlasztás mellett erős hidratáló és vízmegkötő sav), glikolsav (gyorsítja a pigmentfoltok halványodását, serkenti a bőr kollagén termelését miközben hámlaszt) és rezorcinol (antiszeptikus és tirozináz gátló, azaz blokkolja a festéktermelődést).

BHA-t, azaz szalicilsavat a zsíros, tág pórusú bőrre használok, hiszen ez egy zsírban oldódó sav, mely gyulladáscsökkentő, antibakteriális, normalizálja a faggyú képződését, összehúzza a pórusokat és megakadályozza a bőr túlzott elszarusodását.

Kinek nem ajánlott?

Terhesség, szoptatás alatt, a termékekre vagy összetevőkre (szalicilsav, aloe vera) ismert allergia, aktív fertőzés esetén (pl. herpes simplex), friss kozmetikai műtét, erős rozácea, nyílt seb a területen.

GYIK

Mennyire fogok hámlani?

A hámlás erőssége sok tényezőtől függ, viszont ezen tényezőket könnyedén személyre tudjuk szabni közösen. Túlzott hámlástól tehát nem kell tartanod. 

Mehetek-e közösségbe?

Természetesen igen, napozni, szoláriumozni azonban a kezelés időtartama alatt + 2 hétig tilos, nappalra magas faktorszámú fényvédő javallott. 

Sportolhatok?

A peeling után 24 óráig nem javasolt, a bőr érzékenysége miatt, hogy ne irritálja tovább az esetleges izzadás, úszásnál a klóros víz, stb.

Otthon is használjam a fényvédőt?

Természetesen igen, hiszen a lakásban is érzékeljük a természetes fényt, különben nem látnánk. Ugyanúgy, ahogyan a szemünkkel is látjuk a világosságot, ugyanúgy a bőrünket is éri a fény és reagál rá.  Így otthon is szükséges a fényvédős hidratáló használata.

Sminkelhetek?

Természetesen igen, itt is ajánlott a bőr típusának megfelelő készítményt használni.

Meddig tart a hatás?

Egyénenként változó a hatás időtartama (de minimum fél év), ez az első kezelés alkalmával megbeszélésre kerül.  Amivel a leginkább hozzá tudunk járulni az eredmény fenntartásához az a megfelelő otthoni ápolás, továbbá nagy szerepe lehet a taplálkozásnak, kielégítő folyadékbevitelnek,  esetleges hormonális változásoknak. Dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás esetén a hatás mindenképp lerövidül.

 

Advanced BHA peeling

Advanced BHA Lift

Lightening lift peeling

Lightening Lift / Ligthening Lift Forte

Ormedig lift peeling

Ormedic Lift

Signature facelift peeling

Signature Facelift

Wrinkle lift peeling

Wrinkle Lift / Wrinkle Lift Forte

Advanced BHA lift 

Szalicilsavval (BHA hámlasztó sav) végzett erőteljes kezelés, mely az erős aknét célozza.
Olajos, idősödő, aknés bőrre.
Önsemlegesítő oldat, amely azonnali faggyúszabályozást, simább bőrt és az aktív akne csökkenését eredményezi már a peelingezést követő 24 órán belül.
Advanced BHA peeling
}

Kezelés ideje:

60 perc

Kezelések száma:

6 alkalom

Neked ajánlom, ha:

intenzív bőrmegújításra vágysz (előzetes konzultáció szükséges)

Lightening Lift / Lightening Lift Forte

Bio aloe vera gélbe ágyazott tejsav, kojiksav, fehérítő komplex, echinacea kivonat, borsmenta kivonat segít egyensúlyba hozni a hiperpigmentált, fénykárosodott, napfoltos bőrt. Hámlaszt, egységesíti a foltos bőrt, hidratál.

Lightening lift peeling
}

Kezelés ideje:

60 perc

Kezelések száma:

6 alkalom

Neked ajánlom, ha:

intenzív bőrmegújításra vágysz (előzetes konzultáció szükséges)

Ormedic Lift

Bio aloe vera gélbe ágyazott összetevőkkel (tökpép, papaya, ananász, mangó enzim keverék, fehérítő komplex, fekete nadálytő őssejtek) regenerálja, hidratálja, méregteleníti és gyengéden hámlasztja az egyensúlyát vesztett, irritált, érzékeny, fáradt bőrt.

Ormedig lift peeling
}

Kezelés ideje:

60 perc

Kezelések száma:

6 alkalom

Neked ajánlom, ha:

intenzív bőrmegújításra vágysz (előzetes konzultáció szükséges)

Signature facelift

Bio aloe vera gélbe ágyazott összetevők (centella őssejt, detox komplex, fehérítő komplex, C vitamin) méregetelenítik, tisztítják, erősítik a kapilláris erek struktúráját. Csökkenti a kipirosodást, gyengéden hámlaszt, antioxidánsokkal tölti fel a száraz, dehidratált bőrt. Rozáceás bőrre is ajánlott.

Signature facelift peeling
}

Kezelés ideje:

60 perc

Kezelések száma:

6 alkalom

Neked ajánlom, ha:

intenzív bőrmegújításra vágysz (előzetes konzultáció szükséges)

Wrinkle/ Wrinkle Lift Forte

Bio aloe vera gélbe ágyazott nyári orgona őssejtek, retinol, eukaliptusz & ylang ylang segítik a kollagén szintézist, küzdenek a bőr öregedése ellen. Idősödés jeleire, kisebb és nagyobb ráncokra ajánlott. Regenerál, hámlaszt, fiatalít.

Wrinkle lift peeling
}

Kezelés ideje:

60 perc

Kezelések száma:

6 alkalom

Neked ajánlom, ha:

intenzív bőrmegújításra vágysz (előzetes konzultáció szükséges)